Ukategorisert

Hvem er inne?

Tallene er rimelig usikre, men det er spennende å se hvem som er inne på Stortinget knappe tre uker før valget.

Liberaleren er naturlig nok mest interessert i liberalister/liberale personer i TV2-målingen som ble offentliggjort på onsdag. Og ja; det er begrenset med liberalister som stiller til valg. Det Liberale Folkepartiet blir ikke representert på Stortinget i neste periode.

Hans Andreas Limi blir ny FrP-representant fra Akershus, mens Oslo FrP kun får inn Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde. Høyres Heidi Nordby Lunde er ikke inne på denne målingen og det er synd. Abid Q. Raja fra Akershus Venstre ligger an til å bli stortingsrepresentant akkurat nå.

Dyktige og ryddige Anders Anundsen (FrP) fra Vestfold er inne, men kun én FrP-representant fra dette fylket er dårlig nytt for Fremskrittspartiet.

Både Torbjørn Røe Isaksen (H) og Bård André Hoksrud (FrP) fra Telemark får fornyet tillit, men Kristian Norheim (FrP) sliter og det er tragisk for oss som ønsker større frihet.

Tina Bru fra Rogaland Høyre er inne og det blir spennende å se hva Sandnes-kvinnen kan gjøre på Stortinget den neste perioden. Også Roy Steffensen (FrP) får tillit, ifølge denne målingen.

Mette Hanekamhaug (FrP), mye omtalt i nasjonale medier i inneværende periode, er ute av Stortinget fra Møre og Romsdal.

Sogn og Fjordane Venstre får ikke inn Sveinung Rotevatn, ifølge oversikten fra målingen. Norge fortjener at Rotevatn blir stortingsrepresentant!

Sivert Haugen Bjørnstad er inne for Sør-Trøndelag FrP. Hurra!

Tags:

,

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
  Willochregjeringen forandret Norge.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?