Notiser

Skattlegger sola

For politikere som ønsker makt, er det omtrent ingen grenser.

Dagbladet har publisert en sak om en latterlig skatt, på grensen til galskap.

Jaja; vi har de politikerne vi fortjener. Det er politikerne som bestemmer skatter og avgifter, og politikerne bestemmer nivået på skatter og avgifter.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
8 years ago

Tja. Fullstendig enig i at det høres ut som en komplett idiotisk skatt, men ser ikke helt forskjellen på den og endel norske skatteformer som formueskatt og eiendomsskatt samt fordelsbeskatning av det ene og det andre.
Prinsippet er tydeligvis, på linje med de ovennevnte norske, at penger spart er penger tjent og derfor utløser skatt. Samt at du skal beskattes simpelthen fordi det *lar seg gjøre* å skattlegge deg og det er vanskelig å slippe unna. Sålenge du *kan* flås, så *skal* du flås. Helt uavhengig av logikk og rettferdighet.

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Skattelegging av solstråler får meg til å tenke på dette: «Essayet «Lysprodusentenes krav» er i så måte et av de aller beste. Proteksjonistene hadde alltid brukt som argument, at dersom Frankrike tillot fri import av «billigvarer» fra utlandet, sa ville dette føre til nedleggelse av franske bedrifter. Dette ville forplante seg videre i økonomien og skape generell stagnasjon og arbeidsløshet. Ved å bruke proteksjonistenes egen logikk, formulerte Bastiat så et krav på vegne av lysfabrikantene. Kravet gikk ut på at regjeringen måtte beskytte lysprodusentene fra en høyst «urettferdig konkurranse» i markedet for å skaffe menneskene lys. Det var umulig å… Read more »

Fra arkivet