Ukategorisert

Har Ap troverdighet om fattigdomsbekjempelse?

Igår la Venstre frem 35 tiltak for å bekjempe fattigdom i Norge. Ap gikk straks til motangrep med beskjeden: Venstre har null troverdighet i kampen mot fattigdom. Men hva med Ap?

Jeg så debatten på TV2 mellom Venstres leder Trine Skei Grande, og Aps varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn. Der Skei Grande fokuserte på hva staten kan gjøre, var Rieber-Mohn opptatt av å kritisere hva Venstre har gjort i byrådet i Oslo. Programlederen kunne kanskje spurt Rieber-Mohn om ikke Ap burde ta stilling til forslagene. Oslo er tross alt ikke hele Norge. På toppen av det hele var Oslos varaordfører opptatt av at antallet fattige skyldes innvandringen. Hvem er det som styrer innvandringspolitikken? Jo, den rødgrønne regjeringen – med Ap i spissen. Nærmere selvmål er det vel ikke mulig å komme..

Nå er ikke Liberaleren enig i alle forslagene til Venstre, men vi har en ganske klar oppfatning om Arbeiderpartiets troverdighet i denne saken. Og det gjelder også resten av den rødgrønne regjeringen.

Arbeiderpartiet er med i en regjering som 1) lovet å avskaffe fattigdommen, 2) har vært 8 år i regjering med rent flertall og 3) har hatt dobbelt så mye penger til rådighet som forrige regjering.

Kontrollspørsmål: Er valgløftet oppfylt?

Svar: Nei.

Oppfølgningsspørsmål: Med rent flertall og dobbelt så mye penger brukt, hvorfor ikke?

Vi venter i spenning på svaret fra Arbeiderpartiet og Libe Rieber-Mohn.

Mest lest

Arrangementer