Ukategorisert

Birkelands holdning innbyr ikke til politisk engasjement

Veldig mange personer i privat næringsliv holder seg unna politikk. De er redde for konsekvensene av et politisk engasjement.

Bedriftsledere som sympatiserer med partier som makteliten ikke liker, kan bli rammet av boikottaksjoner lik den Turid Birkeland har satt i gang mot Olav Thon som har flagget FrP som sitt parti.

–Thon oppdaterte sin status som nisselue-bærer i dag ser jeg – så da blir min oppdatering; sjekker ikke inn på Thon Hotel mer, skriver Turid Birkeland på Facebook.com ifølge NA24.

Olav Thon tåler at sentrale personer i norsk samfunnsliv velger bort hotellene han har, men det finnes langt mindre aktører i norsk næringsliv som kan bli rammet av slike signal. Spesielt merker politiske partier dette i forbindelse med nominasjoner til kommunevalg. En del bedriftsledere takker nei til Høyre og FrP i frykt for å miste kunder.

Turid Birkeland gjør ikke frykten mindre for samfunnsengasjerte mennesker i næringslivet.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Det kommer ikke som noen overraskelse at politikere med en autoritær og/eller dirigistisk ideologi forsøker å skremme folk til lydighet mot det bestående. Her ser vi nok en ideologibasert forskjell i norsk politikk. Mens høyreorienterte liberalere har stor troverdighet når det gjelder åpenhet og toleranse, viser venstreorienterte stadig sitt sanne ansikt. Neste gang jeg hører en sosialist eller sosialdemokrat sulle ivei om sin tolerante prektighet, ler jeg høyt. Skjønt jeg burde vel egentlig gråte. Jeg er medlem av, stemmer på og fronter Fremskrittspartiet. Det er jeg stolt av. Jeg trøster meg med Goethes ord: «Ingen har så stor rett til… Read more »

Fra arkivet