Ukategorisert

Stans overvåkingen!

SVs leder Audun Lysbakken har helt rett; vi trenger en stor og grundig debatt om overvåking. Politikerne har ikke vært spesielt prinsipielle de siste årene, noe saken om datalagringsdirektivet viser klart og tydelig.

–I kjølevannet av snowdensaken og datalagringsdirektivet har vi sett det teknologiske potensialet av overvåking. Vi må gripe fatt i vår tids overvåkingsutfordringer og i summen av disse, ikke bare myndigheters overvåking av enkeltpersoner. Men i vår deltakelse i nettsamfunn, mobildata og aktiviteter i sosiale medier, sier Audun Lysbakken til SV.no.

Det var forresten Høyre og Arbeiderpartiet som i Stortinget stemte for det vi kaller for datalagringsdirektivet, til tross for enorm motstand fra mindretallet og personvernforkjempere.

Mest lest

Arrangementer