Ukategorisert

KrF vil styre Høyre

KrF har styrt Høyre tidligere, og kommer trolig til å gjøre det igjen.

Høyre var i regjering sammen med KrF og Venstre i perioden 2001 – 2005. Regjeringen ble ledet av Kjell Magne Bondevik. Det var en regjering uten mye god høyrepolitikk. Staten ble større og borgerne fikk mindre frihet. For liberalister var Samarbeidsregjeringen like ille som dagens rødgrønne regjering.

Nå spekulerer ulike medier over at KrF ønsker finansminister-posten, for å kontrollere Høyre i en eventuell ny regjering.

–Det er så absolutt en attraktiv post for oss, sier Knut Arild Hareide til Aftenposten.

Velgerne gjør Norge bedre og situasjonen langt mer oversiktlig om KrF blir stemt ut av Stortinget om nøyaktig en uke. Nytt flertall uten Kristelig Folkeparti er det beste som kan skje i dagens situasjon.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
8 years ago

Det blir unektelig litt – hva skal vi kalle det – søtt når Krf’ere presterer å beklage seg over at «… er minnene fra Bondevik II-regjeringen (2001-2005) fortsatt sterke i KrF: Partiet ble halvert på fire år, og Høyres skattekutt fikk skylden» og videre «…derfor må Høyre kontrolleres… «. – Det var vel H som i størst grad rev og slet seg i hårrøttene under Bondevik-regjeringen og fortvilte over hvor lite de fikk til med to små surre-partier som partnere og en fullstendig udugelig bomullsdott som statsminister. Kommer småpartiene i det hele tatt dithen at de får delta i regjering… Read more »

Fra arkivet