Ukategorisert

Sier nei til valgfrihet

Mennesker er merkelige som sier nei til økt valgfrihet.

Skribenten bor i Nordkapp kommune, én av kommunene i Norge der butikkene har lov til å ha søndagsåpent i sommermånedene. Det er Fylkesmannen i Finnmark som har sørget for tillatelsen ettersom Nordkapp blir definert som et turiststed.

Noen butikker har hatt sommeråpent på søndager, blant annet Rema 1000 og Rimi Honningsvåg. Omsetningen har vært god, og butikksjefene klager ikke på antall kunder som har vært innom butikkene på de såkalte helligdagene.

I sommer stilte Radio Nordkapp et spørsmål på eget nettsted om «Bruker du tilbudet med søndagsåpne butikker?» Et overveldende flertall svarte ja på spørsmålet.


(Litt større format, trykk på bildet)

I dag presenterte Vårt Land en måling som viser at 51 prosent er imot og 45 er for søndagsåpne butikker. Det er merkelig at et flertall er mot mer valgfrihet. Det er merkelig at et flertall ikke ønsker at eieren av en butikk skal få bestemme egen åpningstid.

Når det blir nytt flertall på Stortinget, bør Høyre og Fremskrittspartiet sørge for å oppheve restriksjonene som regulerer åpningstider. Flertallet i flertallet bør gi blaffen i hva KrF mener!

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
7 years ago

Men jeg gir ærlig talt ikke mye for en måling som er bestilt av VL. Mange svar kan “bestilles” selv om meningsmålingsinstituttet i utgangspunktet er upartiske. Hvem du spør, når du spør, hvor du spør, hvordan du formulerer spørsmålet, hvordan du spør, om det følger med reservasjoner eller spesifiseringer med spørsmålet, og til og med det å fortelle hvem som har bestilt målingen og mye annet kan påvirke svarfordelingen. Et så knepent “flertall” som de har kommet frem til her indikerer vel at det riktige svaret heller gir et overveldende JA til søndagsåpent.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
7 years ago

Etter åtte år med rødgrønn røre er det jo ikke merkelig at folk begynner å bli indoktrinerte. Det siste nå er jo at offentlig ansatte blir avskjediget fordi de aktivt gir uttrykk for kritikk av Arbeiderpartiet. Nei, dette er ikke merkelig.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Alt å tape eller ingenting å vinne på å gi folk jobb?Alt å tape eller ingenting å vinne på å gi folk jobb?
    Ved hvilken rett har den norske stat lov til å nekte en ureturnerbar asylsøker å frivillig jobbe i landet vedkommende oppholder seg i?
  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.