Ukategorisert

Sier nei til valgfrihet

Mennesker er merkelige som sier nei til økt valgfrihet.

Skribenten bor i Nordkapp kommune, én av kommunene i Norge der butikkene har lov til å ha søndagsåpent i sommermånedene. Det er Fylkesmannen i Finnmark som har sørget for tillatelsen ettersom Nordkapp blir definert som et turiststed.

Noen butikker har hatt sommeråpent på søndager, blant annet Rema 1000 og Rimi Honningsvåg. Omsetningen har vært god, og butikksjefene klager ikke på antall kunder som har vært innom butikkene på de såkalte helligdagene.

I sommer stilte Radio Nordkapp et spørsmål på eget nettsted om «Bruker du tilbudet med søndagsåpne butikker?» Et overveldende flertall svarte ja på spørsmålet.


(Litt større format, trykk på bildet)

I dag presenterte Vårt Land en måling som viser at 51 prosent er imot og 45 er for søndagsåpne butikker. Det er merkelig at et flertall er mot mer valgfrihet. Det er merkelig at et flertall ikke ønsker at eieren av en butikk skal få bestemme egen åpningstid.

Når det blir nytt flertall på Stortinget, bør Høyre og Fremskrittspartiet sørge for å oppheve restriksjonene som regulerer åpningstider. Flertallet i flertallet bør gi blaffen i hva KrF mener!

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
7 years ago

Men jeg gir ærlig talt ikke mye for en måling som er bestilt av VL. Mange svar kan “bestilles” selv om meningsmålingsinstituttet i utgangspunktet er upartiske. Hvem du spør, når du spør, hvor du spør, hvordan du formulerer spørsmålet, hvordan du spør, om det følger med reservasjoner eller spesifiseringer med spørsmålet, og til og med det å fortelle hvem som har bestilt målingen og mye annet kan påvirke svarfordelingen. Et så knepent “flertall” som de har kommet frem til her indikerer vel at det riktige svaret heller gir et overveldende JA til søndagsåpent.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
7 years ago

Etter åtte år med rødgrønn røre er det jo ikke merkelig at folk begynner å bli indoktrinerte. Det siste nå er jo at offentlig ansatte blir avskjediget fordi de aktivt gir uttrykk for kritikk av Arbeiderpartiet. Nei, dette er ikke merkelig.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.