Ukategorisert

Sier nei til valgfrihet

Mennesker er merkelige som sier nei til økt valgfrihet.

Skribenten bor i Nordkapp kommune, én av kommunene i Norge der butikkene har lov til å ha søndagsåpent i sommermånedene. Det er Fylkesmannen i Finnmark som har sørget for tillatelsen ettersom Nordkapp blir definert som et turiststed.

Noen butikker har hatt sommeråpent på søndager, blant annet Rema 1000 og Rimi Honningsvåg. Omsetningen har vært god, og butikksjefene klager ikke på antall kunder som har vært innom butikkene på de såkalte helligdagene.

I sommer stilte Radio Nordkapp et spørsmål på eget nettsted om «Bruker du tilbudet med søndagsåpne butikker?» Et overveldende flertall svarte ja på spørsmålet.


(Litt større format, trykk på bildet)

I dag presenterte Vårt Land en måling som viser at 51 prosent er imot og 45 er for søndagsåpne butikker. Det er merkelig at et flertall er mot mer valgfrihet. Det er merkelig at et flertall ikke ønsker at eieren av en butikk skal få bestemme egen åpningstid.

Når det blir nytt flertall på Stortinget, bør Høyre og Fremskrittspartiet sørge for å oppheve restriksjonene som regulerer åpningstider. Flertallet i flertallet bør gi blaffen i hva KrF mener!

Mest lest

Arrangementer