Ukategorisert

Muligheten til å påvirke er en vits

Dersom du ikke deltar aktivt i nominasjonsprosessen, har du minimal mulighet til å påvirke hvem som skal representere deg i ditt parti på Stortinget.

Allerede timer etter mandagens valg var det klart hvem mange av de nye stortingsrepresentantene er. Kun en bitteliten del av kandidatene hadde en spennende natt.

–Alle kunne i går erklære hvem som skal sitte på Stortinget de neste fire årene til tross for at det er først nå strykninger eller endringer på listene blir talt opp. Det er illustrerende for hvor lite makt borgerne har over personsammensetningen i landets høyeste folkevalgte organ, skrev Venstre-politiker Erlend Horn på Facebook.com i dag tidlig.

For at endringene som blir gjort på stemmeseddelen skal få betydning ved valgoppgjøret, må endringene ved samme kandidatnavn bli gjort av mer enn halvparten velgerne i fylket som har gitt valglisten sin stemme. Sjansen for at det skal kunne skje er veldig, veldig, veldig liten.

Selv om partiene har vedtatt valgprogram, er tolkningen av programmet veldig ulik internt i de forskjellige partiene. Høyres Heidi Nordby Lunde i er for eksempel mye mer liberal enn Astrid Nøklebye Heiberg, for å nevne to personer fra Oslo-politikken.

TV2 presenterer forresten det nye Stortinget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer