Ukategorisert

Opprop mot OL i Oslo

Laila Davidsen (H), ordfører i Alta kommune, ønsker et opprop mot Oslo2022.

Politikere i Alta håper å få mange av landets kommuner med på et opprop mot OL i Oslo, ifølge NRK.

Davidsen vil sikkert få tilslutning for en protest i Alta kommunestyre, men det er ikke en spesielt godt begrunnet protest. Davidsen, Alta kommune og en del andre kommuner i Nord-Norge var svært aktiv da Arctic Race of Norway, sykkelrittet som ble arrangert i nord i august, manglet finansiering. Det ble brukt skattefinansierte penger på sykkelrittet. Ikke så mye som OL kostet, men likevel.

Politikerne skulle vært mer prinsipielle, altså flinkere til å sette grenser for politikk. Mange av dem som nå kjemper mot Oslo202, er for andre gigantprosjekt som kommer til å bli finansiert over skattefinansierte budsjett. Det er vanskelig å se en rød tråd gjennom kampen mot Oslo2022, bortsett fra at mange politikere ønsker større politisk satsing i eget område, i egen region.

Si nei til Oslo2022, men si også nei til andre «brød og sirkus-prosjekt» der politikerne bruker skattefinansierte penger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer