Ukategorisert

Opprop mot OL i Oslo

Laila Davidsen (H), ordfører i Alta kommune, ønsker et opprop mot Oslo2022.

Politikere i Alta håper å få mange av landets kommuner med på et opprop mot OL i Oslo, ifølge NRK.

Davidsen vil sikkert få tilslutning for en protest i Alta kommunestyre, men det er ikke en spesielt godt begrunnet protest. Davidsen, Alta kommune og en del andre kommuner i Nord-Norge var svært aktiv da Arctic Race of Norway, sykkelrittet som ble arrangert i nord i august, manglet finansiering. Det ble brukt skattefinansierte penger på sykkelrittet. Ikke så mye som OL kostet, men likevel.

Politikerne skulle vært mer prinsipielle, altså flinkere til å sette grenser for politikk. Mange av dem som nå kjemper mot Oslo202, er for andre gigantprosjekt som kommer til å bli finansiert over skattefinansierte budsjett. Det er vanskelig å se en rød tråd gjennom kampen mot Oslo2022, bortsett fra at mange politikere ønsker større politisk satsing i eget område, i egen region.

Si nei til Oslo2022, men si også nei til andre «brød og sirkus-prosjekt» der politikerne bruker skattefinansierte penger.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

En ting er nå det prinsipielle, en annen ting er den utilslørte bitterheten og den barnslige dårlig-taper-mentaliteten enkelte i nord nå påfører seg selv.

OL i Oslo er en dårlig ide!
Mens OL i Tromsø var en katastrofalt dårlig ide!

Å sutre og ville ødelegge for andre bare fordi man selv ikke fikk det man helst ville ha kler ingen.

Men for all del, jeg er enig i at vi ikke skal søke i Oslo heller. Jeg er bare ikke enig i den underliggende begrunnelsen. 😉

Fra arkivet