Ukategorisert

Politibetjenter gir lovbrytere stort rom

Politiets besøk i skoler er kampanje for stort spillerom til aktører som tjener ekstremt med penger på den norske forbudslinjen.

Det er vanlig at politi og lensmannskontor besøker skoler, og forteller elevene om alkohol, narkotika og konsekvenser narkotika kan gi for hvert enkelt individ. Ofte har betjentene med seg skrekkhistorier. De forteller aldri om fornuftig bruk av rusmidler, bruk som er vanlig i mange hjem.

Denne uken besøkte betjent Per Kristian Heitmann elever ved Levanger skole. Han uttrykte åpent at han mislikte at Norge ble mer og mer liberal, og han brukte legaliseringsspøkelse som ord for dagens politikk og debatten vi har om narkotika.

–Legaliseringsspøkelset truer. Vi har et samfunn i dag som aksepterer mer og mer at rusmidler kommer blant oss. Ingen legaliseringsforsøk noen gang har ført til mindre forbruk. Tvert i mot, det har økt forbruket, sa han, ifølge Levangeravisa.

Liberalerens skribenter kjenner politibetjenter som faktisk mener at dagens forbud beskytter store aktører som tjener grovt med penger på ulovlig omsetning av narkotika. De mener, helt i tråd med Liberaleren, at liberalisering og legalisering vil gi aktørene mindre spillerom. Legalisering er å regulere et marked som i dag omtrent er uregulert. De vi kjenner besøker ikke skoler, men det gjør ikke noe at befolkningen får vite at også i politiet er det delte meninger om norsk narkotikapolitikk.

Per Kristian Heitmann har ikke fasiten på god narkotikapolitikk. Tvert imot. Hans politikk er prøvd ut, uten vellykket resultat.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.