Ukategorisert

Politibetjenter gir lovbrytere stort rom

Politiets besøk i skoler er kampanje for stort spillerom til aktører som tjener ekstremt med penger på den norske forbudslinjen.

Det er vanlig at politi og lensmannskontor besøker skoler, og forteller elevene om alkohol, narkotika og konsekvenser narkotika kan gi for hvert enkelt individ. Ofte har betjentene med seg skrekkhistorier. De forteller aldri om fornuftig bruk av rusmidler, bruk som er vanlig i mange hjem.

Denne uken besøkte betjent Per Kristian Heitmann elever ved Levanger skole. Han uttrykte åpent at han mislikte at Norge ble mer og mer liberal, og han brukte legaliseringsspøkelse som ord for dagens politikk og debatten vi har om narkotika.

–Legaliseringsspøkelset truer. Vi har et samfunn i dag som aksepterer mer og mer at rusmidler kommer blant oss. Ingen legaliseringsforsøk noen gang har ført til mindre forbruk. Tvert i mot, det har økt forbruket, sa han, ifølge Levangeravisa.

Liberalerens skribenter kjenner politibetjenter som faktisk mener at dagens forbud beskytter store aktører som tjener grovt med penger på ulovlig omsetning av narkotika. De mener, helt i tråd med Liberaleren, at liberalisering og legalisering vil gi aktørene mindre spillerom. Legalisering er å regulere et marked som i dag omtrent er uregulert. De vi kjenner besøker ikke skoler, men det gjør ikke noe at befolkningen får vite at også i politiet er det delte meninger om norsk narkotikapolitikk.

Per Kristian Heitmann har ikke fasiten på god narkotikapolitikk. Tvert imot. Hans politikk er prøvd ut, uten vellykket resultat.

Mest lest

Arrangementer