Ukategorisert

Dårlige argument for Oslo2022

I flere måneder har vi fått servert dårlige argument for Oslo2022. Det verste argumentet er muligens at nye OL-anlegg vil føre til høyere fysisk aktivitet blant folk flest.

–Idrettspolitikerne må rydde opp i argumentasjonen sin. Å bygge store idrettsanlegg er ikke det som skal til for å få inaktive i aktivitet. Det stemmer ikke i det hele tatt. Det finnes ingen dokumentasjon for at det å arrangere OL bidrar til mer aktivitet, sier Jorunn Sundgot Borgen til VG.

I et land der fysisk aktivitet for befolkningen er viktig for politikerne, er det veldig greit at forskere slår ned argumentene fra de som for enhver pris vil arrangere en skattefinansiert fest i Norge.

Det skal bli godt å få søknaden om statsgaranti til Stortinget slik at OL-saken blir begravd. Selv om partiene ikke har behandlet OL-saken, er det vanskelig å se at OL i Oslo over skattefinansierte budsjett har stor støtte på Stortinget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer