Ukategorisert

Dårlige argument for Oslo2022

I flere måneder har vi fått servert dårlige argument for Oslo2022. Det verste argumentet er muligens at nye OL-anlegg vil føre til høyere fysisk aktivitet blant folk flest.

–Idrettspolitikerne må rydde opp i argumentasjonen sin. Å bygge store idrettsanlegg er ikke det som skal til for å få inaktive i aktivitet. Det stemmer ikke i det hele tatt. Det finnes ingen dokumentasjon for at det å arrangere OL bidrar til mer aktivitet, sier Jorunn Sundgot Borgen til VG.

I et land der fysisk aktivitet for befolkningen er viktig for politikerne, er det veldig greit at forskere slår ned argumentene fra de som for enhver pris vil arrangere en skattefinansiert fest i Norge.

Det skal bli godt å få søknaden om statsgaranti til Stortinget slik at OL-saken blir begravd. Selv om partiene ikke har behandlet OL-saken, er det vanskelig å se at OL i Oslo over skattefinansierte budsjett har stor støtte på Stortinget.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

Det blir vel litt som å hevde at flere banker vil gjøre folket rikere.

Hihi…

cap
cap
8 years ago

Og en fyllefest er bra for avholdssaken.

Konrad
8 years ago

Når alt kommer til alt er det ett argument som holder: Skal Norge delta i OL må vi innimellom ta på oss arrangementet slik at vi ikke blir gratispassasjerer, dvs at OL bør gå mer eller mindre på rundgang.

USA, Frankrike, Sveits, Canada, Japan, Italia, Russland, Jugoslavia, Østerrike og Norge har hatt lekene. En vinteridrettsnasjon som Sverige har aldri. På tide at svenskene tar kostnaden. Og hva med Finland, Polen og Tsjekkia?

ivar
ivar
8 years ago

Det sies at Norge har flere hoppanlegg enn vi har aktive hoppere. Påstanden er nok ikke helt sann, men det kan ikke være langt ifra.
Jeg tviler imidlertid sterkt på at enda flere anlegg ville bidra til å øke interessen her på berget. 😉

Fra arkivet

 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?