Ukategorisert

Mange lovbrytere

Allerede i skolepliktig alder er det mange som bryter loven. De fleste smålotteri i skolen er nemlig ulovlige!

Veldig mange skoleklasser har finansiert klasseturer med dugnadsarbeid. Lotteri er og har vært en naturlig del av pengeinnsamlingen som elever, foreldre og foresatte gjennomfører.

Nå har Lotteritilsynet sendt ut et skriv der tilsynet redegjør for at skoler ikke kan gjennomføre smålotteri. Unntaket er i forbindelse med 17. mai der inntektene skal finansiere 17. mai-arrangementet.

Lotteri basert på frivillighet, altså frivillige avtaler mellom selger og kjøper, bør være helt uproblematisk. Det er det ikke i dagens Norge. Ikke en gang skoleklasser i ungdomsskolen får arrangere lotteri for å finansiere egen klassetur. Nesten for utrolig til å være sant.

Mest lest

Arrangementer