Ukategorisert

Forverret vilkår for private aktører

NRK markedsfører den nye radiokanalen P1+ hardt.

Onsdag 2. oktober skal den nye storsatsingen til NRK være på lufta. Kjente radiostemmer som Hans-Petter Jacobsen, Viggo Valle, Kari Sørbø og Hanne Hoftun blir å høre i NRKs nye radiokanal. Dette blir én av veldig mange NRK-kanaler på radio. I tillegg har institusjonen TV-kanaler og et omfattende nettsted.

P1+ blir opprettet uten store protester, verken fra politikere eller konkurrenter. Rikt skattefinansiert tilbud gjennom NRK gir store utfordringer for private aktører som har vanskelige vilkår sammenlignet med en skattefinansiert maskin.

NRKs aktivitet blir i stor grad finansiert av krinkastningsavgiften, også kalt TV-skatten blant liberalister.

Krinkastningsavgiften har økt jevnt og trutt de siste årene. Høy aktivitetsnivå i NRK gjør det vanskelig for politikerne å redusere denne skatten som alle med fjernsynsmottaker må betale. Det blir ikke enklere å få lavere TV-skatt når P1+ er på lufta.

Tags:

Mest lest

Arrangementer