Ukategorisert

Forventer ny departementsstruktur

Det kommer nå flere utspill med forventninger om ny departementsstruktur i regjeringen mellom Høyre og FrP.

Politikere som ønsker å forenkle og effektivisere offentlig sektor, bør starte i eget reir. Derfor er kravene som nå kommer, nokså forståelige.

Fiskebåtleder Audun Maråk vil ha et eget Havdepartement med ansvar for forvaltningen av ressursene i havet og på kysten, sjømatnæringen, og framtidig strategi knyttet til nordområdene. Blir det som Maråk ønsker, kan vi vinke farvel til det tradisjonsrike fiskeridepartementet som nå offisielt heter Fiskeri- og kystdepartementet.

Victor D. Norman, professor og tidligere Høyre-statsråd, mener det er for mange departement i dagens regjering som teller 19 statsråder pluss statsministeren. Han har gode argument for ny struktur med færre departement.

–Det ene er at det er mer effektivt å se flere områder i sammenheng. Det andre er at færre statsråder gjør regjeringen til et bedre og mer effektivt kollegium, sier Norman til Dagens Næringsliv.

Høyre og FrP bør lage en regjering med et effektivt apparat som bruker mindre skattefinansiert penger på administrasjon enn det den rødgrønne regjeringen har gjort.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?