Ukategorisert

Forventer ny departementsstruktur

Det kommer nå flere utspill med forventninger om ny departementsstruktur i regjeringen mellom Høyre og FrP.

Politikere som ønsker å forenkle og effektivisere offentlig sektor, bør starte i eget reir. Derfor er kravene som nå kommer, nokså forståelige.

Fiskebåtleder Audun Maråk vil ha et eget Havdepartement med ansvar for forvaltningen av ressursene i havet og på kysten, sjømatnæringen, og framtidig strategi knyttet til nordområdene. Blir det som Maråk ønsker, kan vi vinke farvel til det tradisjonsrike fiskeridepartementet som nå offisielt heter Fiskeri- og kystdepartementet.

Victor D. Norman, professor og tidligere Høyre-statsråd, mener det er for mange departement i dagens regjering som teller 19 statsråder pluss statsministeren. Han har gode argument for ny struktur med færre departement.

–Det ene er at det er mer effektivt å se flere områder i sammenheng. Det andre er at færre statsråder gjør regjeringen til et bedre og mer effektivt kollegium, sier Norman til Dagens Næringsliv.

Høyre og FrP bør lage en regjering med et effektivt apparat som bruker mindre skattefinansiert penger på administrasjon enn det den rødgrønne regjeringen har gjort.

Mest lest

Arrangementer