Ukategorisert

Dårlige nyheter strømmer på

Det kommer nedslående nyheter fra Russland i forbindelse med Sotsji-OL.

Homosaken har dominert deler av OL-debatten i flere måneder. Nå har det gjennom The Guardian blitt kjent at russiske myndigheter har utviklet et system for å kunne drive omfattende overvåkning av alle som befinner seg i Sotsji under OL. Dersom opplysningene stemmer, vil staten kunne overvåke utøverne.

Nyheten vil helt sikkert ryste mange i Norge, men her i landet var det et flertall på Stortinget som vedtok datalagringsdirektivet – altså lagring av abonnements-, lokaliserings- og trafikkdata, for å forklare DLD på en rosende måte.

Dersom politikerne ikke setter grenser for overvåking, vil systemene bli så omfattende at personvernet blir en vits. Der har mange politikere og land en lang vei å gå, og Norge bør være et foregangsland når det gjelder personvern.

Les mer om saken på VG.no.

Mest lest

Arrangementer