Ukategorisert

KrF er KrF

Knut Arild Hareide lover, ifølge Dagbladet, kamp mot søndagsåpne butikker. Dermed er alt som forventet i rikspolitikken, selv om Høyre og FrP har snekret sammen en regjeringsplattform.

Saken om søndagsåpne butikker får mange oppslag på nettaviser i dag. Kristelig Folkeparti er motstander av den private eiendomsretten og av avtalefriheten.

Søndagsåpne butikker er en liten sak i den store sammenheng, men svært viktig likevel på grunn av prinsipper. Eierne må/skal/bør få bestemme egne åpningstider. Det er meningsløst å ha reguleringer som gir ulike konkurransevilkår. Det er skandale at Norge har Brustad-bua!

Steder som fylkesmenn har definert som turiststeder, har allerede søndagsåpne butikker deler av året. Erfaringer viser at markedet regulerer dette og de søndagene butikker har åpent, er det helt uproblematisk for lokalsamfunnene som får muligheten til handel på like vilkår på den såkalte «hviledagen».

Ja til et samfunn med økte eiendomsrettigheter. Ja til et enklere Norge!

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
7 years ago

Selv kunne jeg tenke meg å starte en kamp for søndagsstengte kirker.

Når så Hareide og Krf kommer og beklager seg over at de ikke får gå i kirken når de vil skulle vi avfeid dem med “Dette har vi bestemt. Finn deg i det”!
😀

Mest lest

Fra arkivet

 • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?