Ukategorisert

KrF er KrF

Knut Arild Hareide lover, ifølge Dagbladet, kamp mot søndagsåpne butikker. Dermed er alt som forventet i rikspolitikken, selv om Høyre og FrP har snekret sammen en regjeringsplattform.

Saken om søndagsåpne butikker får mange oppslag på nettaviser i dag. Kristelig Folkeparti er motstander av den private eiendomsretten og av avtalefriheten.

Søndagsåpne butikker er en liten sak i den store sammenheng, men svært viktig likevel på grunn av prinsipper. Eierne må/skal/bør få bestemme egne åpningstider. Det er meningsløst å ha reguleringer som gir ulike konkurransevilkår. Det er skandale at Norge har Brustad-bua!

Steder som fylkesmenn har definert som turiststeder, har allerede søndagsåpne butikker deler av året. Erfaringer viser at markedet regulerer dette og de søndagene butikker har åpent, er det helt uproblematisk for lokalsamfunnene som får muligheten til handel på like vilkår på den såkalte «hviledagen».

Ja til et samfunn med økte eiendomsrettigheter. Ja til et enklere Norge!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

Selv kunne jeg tenke meg å starte en kamp for søndagsstengte kirker.

Når så Hareide og Krf kommer og beklager seg over at de ikke får gå i kirken når de vil skulle vi avfeid dem med «Dette har vi bestemt. Finn deg i det»!
😀

Fra arkivet