Ukategorisert

Regjeringen frir til Kristelig Folkeparti

Regjeringens forslag til statsbudsjett er et frieri til Kristelig Folkeparti. KrF er et parti som burde vært en del av den rødgrønne alliansen.

Det siste statsbudsjettforslaget til den rødgrønne regjeringen minner om andre forslag fra regjeringen til Jens Stoltenberg. Det er ekstrem forbruk av skattefinansierte penger fordelt på mange områder. I tillegg krydres budsjettforslaget med hilsninger hjem fra regjeringspartiene. Mange små prosjekt i ulike kommuner blir støttet. Lite viktig i den store sammenheng, men sikkert viktig for kommunepolitikere spredt i store deler av Norge.

Utgiftssiden i budsjettforslaget, uten petroleumsutgifter, er på 1 084 milliarder kroner. Det er ny rekord!

Når regjeringen markedsfører budsjettforslaget, vil rødgrønne politikere hevde at regjeringen øker bruken av oljepenger i takt med innfasingen vi har hatt siden handlingsregelen ble innført. Det er likevel betydelig forbruk. Regjeringen planlegger å bruke 135 milliarder kroner fra pensjonsfondet i 2014. Uten disse pengene ville norske politikere hatt et stort problem. Oljepenger berger budsjettet og Stortinget vinner i Lotto stort sett hver dag.

-Regjeringen legger opp til vekst i kommunesektoren med 7,7 milliarder kroner.

-Regjeringen viderefører nivået på bistanden og bistandsbudsjettet øker med 1,3 milliarder kroner.

-Regjeringen foreslår at én prosent av statsbudsjettets utgifter skal gå til kulturformål innen 2014, for å nevne noen punkt KrF liker.

Se regjeringens statsbudsjettportal.

Tags:

Mest lest

Arrangementer