Ukategorisert

Foreslår økt TV-skatt

Konsekvensen av høyt aktivitetsnivå i NRK, er økt lisens.

NRK har en omfattende virksomhet med tre TV-kanaler, mange radiokanaler og et omfattende nettsted. Den siste etableringen på radio kom på lufta denne måneden.

Det høye aktivitetsnivået gir store utgifter. Selskapet må dekke inn utgiftene og det blir gjort gjennom kringkastingsavgiften som mange liberalister for lengst har omdøpt til TV-skatten. Alle med fjernsynsmottaker må kringkastingsavgift. Den skatten må store deler av befolkningen betale uansett om de bruker NRK eller ikke.

Regjeringen foreslår å øke TV-skatten med 60 kroner, inkludert merverdiavgift. For mange lesere kan 60 kroner virke som en bagatell, men blir regjeringens forslag vedtatt vil lisensen i 2014 være på kroner 2 745.

2 745 kroner er ingen bagatell. Det gir redusert frihet for mange borgere fordi dette er penger de fleste av oss kan bruke på noe annet.

Det blir spennende å se hva det nye stortingsflertallet gjør med regjeringens forslag. Trolig blir lite gjort ettersom det ikke er flertall på Stortinget til å instruere NRK om å redusere aktivitetsnivået drastisk.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer