Ukategorisert

Når livet ikke blir helt som du tror

Ny bok på markedet i Norge.

Etter 17 års ekteskap erkjenner Arne at han er homofil. I boken «Når kjærlighet ikke er nok» forteller han sammen med sin ekskone Åshild og de to sønnene Erlend og Audun åpent om hvordan livet plutselig ble snudd på hodet for dem alle. Ja Arne er homofil.

Familien har valgt å skrive bok om sin historie fordi de savnet informasjon selv.

–Jeg føler at dette er et tilnærmet glemt tema i det offentlige rom, og det ble kanskje enda større og vanskeligere for oss fordi vi ikke kjente til liknende historier, forklarer Åshild.

Derfor tar hun bladet fra munnen, for å fortelle andre at de ikke er alene.

–Vårt håp er at boka skal gi økt innsikt og åpenhet. For oss er ikke homofili noe en kan velge bort, vi er opptatt av viktigheten av å godta seg selv slik en er og være stolt av egen legning. Men den psykiske påkjenningen har vært stor, og for oss hadde det vært lettere å bære om vi hadde hørt om andre som hadde vært i samme situasjon, forteller Sviland.

Utdrag fra boken:
Arne står ved kjøkkenbenken og forbereder søndagsmiddagen. Jeg sitter i godstolen på kjøkkenet, vi snakker om et brev som er kommet. Han har vært litt stille i det siste, et kort øyeblikk stopper tankene ved dette, men det er ikke unaturlig at det er slik iblant. Nå sier jeg høyt at jeg gleder meg til resten av vårt liv sammen. Uten å vite helt hvorfor fortsetter jeg å snakke, nå om ærlighet. Jeg sier at det er viktig at vi alltid er ærlige overfor hverandre. Det er slutt på kommentarene til det jeg sier. Det er stille. Han ser bort. Jeg spør hva det er. Stemmen som sier ordene, er knapt hørbar; det er noe han må fortelle meg. Han bruker uvanlig lang tid, og utålmodig som jeg er, kommer jeg med det ene forslaget etter det andre. Ingenting stemmer. De neste ordene stanser verden: «Jeg er homofil».

(Pressemelding fra Publicom)

Mest lest

Arrangementer