Ukategorisert

Salgssvikt på Vinmonopolet

Avgifter vedtatt av politikerne for å regulere forbruk og for å finansiere velferdsstaten, flytter omsetning til andre kanaler.

Salget svikter hos Vinmonopolet, ifølge TV2. Ikke så rart etter at Stortinget jevnt og trutt øker alkoholavgiftene.

Under samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik, regjeringen med Høyre, KrF og Venstre, ble avgiftene på brennevin redusert betydelig målt i prosenter. Effekten var et fall i grensehandelen og økt handel på Vinmonopolet. For helseeffekten har det ingen ting å si om brennevin blir kjøpt i Norge istedenfor i Sverige eller på taxfree. De kjente Vodka-merkene er de kjente Vodka-merkene helt uavhengig av hvor flaskene kjøpes.

Det er uforståelig at politikere som ønsker at Vinmonopolet skal være et alkoholpolitisk instrument, svekker instrumentet med høye avgifter. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2014, er det foreslått å øke avgiftene med 1,6 prosent.

Det nye flertallet på Stortinget bør sørge for lavere alkoholavgifter!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer