Ukategorisert

Gir mindre rom for kriminelle

Legalisering av marihuana, selv med statlig utsalg, gir mye mindre rom for kriminelle aktører. Det norske Vinmonopolet kan være ett eksempel.

Planen om å legalisere marihuana i Uruguay ble i sommer vedtatt i landets underhus. President Jose Mujica håper å få forslaget gjennom i senatet snarlig, skriver Dagbladet som siterer nyhetsbyrået AP.

I Norge er det et stort flertall av politikerne som forsvarer vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Det politiske flertallet forsvarer Vinmonopolet. Polet er én av måtene for å bekjempe illegal omsetning av alkohol.

På narkotikaområdet har det samme flertallet inntatt det motsatte standpunktet. Narkotika skal bekjempes for enhver pris med økt satsing på politiet, og bruk av straff. Om noen år kan Uruguay være et eksempel som vi kan bruke for å forbedre kriminal- og ruspolitikken.

Mest lest

Arrangementer