Ukategorisert

Foreslår lobbyregister

Venstre har nok en gang foreslått lobbyregister. I forrige uke leverte Abid Q. Raja, Terje Breivik og Pål Farstad inn forslag som skal gi økt åpenhet om det blir vedtatt.

Venstre mener et offentlig tilgjengelig lobbyregister bør inneholde informasjon om hvem som er i kontakt med hvem, hvilken sak det gjelder og hvem lobbyisten representerer. Venstre mener dette er informasjon som bør være tilgjengelig for borgerne både når det gjelder stortingsrepresentanter og den politiske ledelse i departementene og på Statsministerens kontor.

Forslagene:
«1.Stortinget anmoder Stortingets presidentskap om å utarbeide forslag til en registreringsordning for dem som oppsøker Stortinget på vegne av seg selv eller andre for å påvirke Stortinget i saker som er til behandling.

2. Stortinget ber regjeringen utarbeide en registreringsordning for dem som oppsøker den politiske ledelsen i departementene eller på Statsministerens kontor på vegne av seg selv eller andre for å påvirke regjeringen i saker som er til behandling.»

Debatten om landbruksminister Sylvi Listhaug og hennes forrige arbeidsgiver, er noe av årsaken til at Venstre-forslagene nå kan få tilslutning i Stortinget.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer