Ukategorisert

Sverige utvider skattegrunnlaget

Debatten kan komme for fullt også i Norge.

Datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett skal regnes som tv-mottakere i Sverige, melder TV2. Dermed må en person uten fjernsyn, men med smarttelefon betale TV-skatt.

Prinsippet ble fastsatt i en domstol i Sundsvall.

Befolkningens vaner endrer seg sakte, men sikkert både i Sverige og Norge. Flere og flere ser såkalte TV-program gjennom smartprodukter og dermed blir det mindre tradisjonell tv-titting. Dersom utviklingen fortsetter kan norske politikere bli tvungen til omlegging av skattegrunnlaget for å finansiere NRK.

I Norge er krinkastningsavgiften en skatt alle med fjernsynsmottaker i prinsippet skal betale. Det betyr ingen ting om du benytter NRK eller ikke. Skatten blir innkrevd og skulle det bli færre tradisjonelle fjernsynsmottakere, vil tilhengerne av statlig krinkastning bli tvunget til å tenke «nytt».

Mest lest

Arrangementer