Ukategorisert

Bruker penger hos andre aktører

Etter at pengespillautomater fra private aktører ble fjernet fra kiosker og dagligvarebutikker, har gambling økt på andre arenaer.

Det har blant annet vært en betydelig vekst på internett, altså hos aktører som ikke har fått konsesjon hos norske myndigheter for drift i Norge.

Nettaktører har tjent på det såkalte forbudet. Likevel viser en studie utført av Ingeborg Rossow, Marianne Bang Hansen og Elisabet Esbjerg Storvoll, at ungdommer med pengespillproblemer og ungdommer flest spiller mindre nå sammenlignet med den liberale tiden da det florerte med pengespillautomater i Norge.

–Pengespill på automater gikk rimeligvis kraftig ned etter forbudet, men samtidig så vi en økning i noen andre typer spill, sier forsker Ingeborg Rossow, ifølge Lotteritilsynet.no.

For Liberaleren betyr undersøkelsen lite og ingen ting. Vi mener hver enkelt skal få bruke egne penger slik de vil. Mennesker som vil sløse med penger på gambling, skal ha lov til å gjøre dette uten at politikerne skal bry seg. Frihet over egne penger er et godt prinsipp!

Gjennom den gamle automatordningen kunne faktisk politikerne regulere markedet. Den muligheten har blitt mindre med forbudet og monopolet til Norsk Tipping.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
    Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.