Ukategorisert

Liberalisering er god politikk

Nikotinholdige elektroniske sigaretter er forbudt å selge i Norge, men forskning viser at liberalisering vil redde vil.

SIRUS, Statens institutt for rusmiddelforskning, har presentert en ny rapport om e-sigaretter. Forskningsleder Karl Erik Lund sier til Sirus.no, at det virker lite sannsynlig å opprettholde forbudet mot e-sigaretter. Han mener spørsmålet er om produktet skal få markedsadgang som et tobakksprodukt, som et legemiddel eller som en ordinær handelsvare.

Liberalister forsvarer eiendomsretten til egen kropp, Vi mener at alle skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp, og skiller ikke mellom sjokolade, tobakk, kaffe, cannabis og kokain. Dette er årsaken til at Liberaleren ønsker at e-sigaretten skal være en ordinær handelsvare på lik linje med alt det andre du får kjøpt på butikken.

Elektronisk sigarett er en sigarett som er batteridrevet. Sigaretten er laget av plast. Sigaretten er mindre helsefarlig enn vanlige sigaretter fordi det er kun røykerne som får i seg nikotindamp. Ingen i nærmiljøet blir utsatt for passiv røyking.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer