Ukategorisert

Liberalisering er god politikk

Nikotinholdige elektroniske sigaretter er forbudt å selge i Norge, men forskning viser at liberalisering vil redde vil.

SIRUS, Statens institutt for rusmiddelforskning, har presentert en ny rapport om e-sigaretter. Forskningsleder Karl Erik Lund sier til Sirus.no, at det virker lite sannsynlig å opprettholde forbudet mot e-sigaretter. Han mener spørsmålet er om produktet skal få markedsadgang som et tobakksprodukt, som et legemiddel eller som en ordinær handelsvare.

Liberalister forsvarer eiendomsretten til egen kropp, Vi mener at alle skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp, og skiller ikke mellom sjokolade, tobakk, kaffe, cannabis og kokain. Dette er årsaken til at Liberaleren ønsker at e-sigaretten skal være en ordinær handelsvare på lik linje med alt det andre du får kjøpt på butikken.

Elektronisk sigarett er en sigarett som er batteridrevet. Sigaretten er laget av plast. Sigaretten er mindre helsefarlig enn vanlige sigaretter fordi det er kun røykerne som får i seg nikotindamp. Ingen i nærmiljøet blir utsatt for passiv røyking.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?