Ukategorisert

Mange har mye å gå på

Når hver sjette mann sier de ville flyttet seg unna en homofil mann på bussen, er det mange av oss som fortsatt kan forbedre vårt syn på homofile.

Drømmen er at det skal være unødvendig å foreta undersøkelser om levevilkårene for lesbiske, homofile og bifile i Norge. Sånn er det dessverre ikke, selv om mange lesbiske kvinner og homofile menn lever sine liv uten belastninger nyttet til seksuell orientering.

Den nye levekårsundersøkelsen, publisert på Bufetat.no, viser at langt fra alt er perfekt i liberale Norge. Mange vil unngå homofile, og det er dobbelt så mange selvmordsforsøk blant homofile, lesbiske og bifile som blant heterofile.

Ja vi har kommet langt i Norge når det gjelder seksuell orientering, men vi har mye å gå på. Det skal være unødvendig å behandle et menneske annerledes eller dårligere på grunn av seksuell legning.

Det positive i den omfattende rapporten, er at det har vært en holdningsendring med positiv fortegn sammenlignet med en undersøkelse fra 2008. Det går rette vei, men det går litt saktere enn det Liberaleren ønsker seg.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Dersom det offentlige virkelig ønsker å gjøre noe for homofiles kår i Norge, bør man unnlate å samarbeide med organisasjoner som, i alle fall inntil 23. oktober i år, gikk inn for dødsstraff for homofil praksis – vel å merke ikke i Norge, men i en ideell verden. Dette vet vi foregår, men det snakkes lite om det. Har det noe å gjøre med hvem det er som fremmer disse holdningene, og at det er personer man av konformistiske grunner ikke ønsker å legge seg ut med? Eg berre spyr…

Fra arkivet

 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.