Ukategorisert

Hærverk med skattefinansierte penger

FrP-politiker i Oslo vil anmelde kvinnegruppen Ottar.

Stadig flere private reklameplakater i Oslo, som private bedrifter har betalt dyrt for, blir tilgriset av kampanjen «Stopp pornokulturen» som kvinnegruppen Ottar tok initiativet til.

Kampanjen ble startet høsten 2012. Kampanjen har spredt seg på Twitter, på Facebook og nå i Oslos gater. De ønsker debatt om det er greit å bruke kvinnekroppen for å promotere produkter. Kampanjen har fått tildelt 200 000 kroner fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Pengene går til produksjon av klistremerker, og til å lage foredrag og informasjonsmateriell.

–Kvinnegruppen Ottar skriver på sine Facebook-sider, at «plakatgeriljaen herjer i Oslos gater. Snart herjer vi i Bergen, Stavanger, og alle andre byer også». Dette gjør de med penger de fikk fra den rødgrønne regjeringen, sier FrPs Aina Stenersen til Liberaleren.

FrPs Aina Stenersen.

Stenersen mener personer i kampanjen ikke har rett til å aksjonere slik med skattebetalernes penger. Hun synes det er forkastelig.

–Kvinnegruppen Ottar bidrar til en forsøpling av gatene i Oslo med klistremerkekampanjen på reklameplakatene. Dette er forbudt og en tilgrising av byen, sier Stenersen.

Stenersen ønsker at politiet skal reagere på at Oslo by blir forsøplet.

–Jeg ønsker å politianmelde kvinnegruppen Ottar. Kapphal og andre bedrifter har rett til å ha egne reklameplakater hengende i fred i Oslo og andre steder. Privat eiendomsrett, lov og orden, er tydeligvis noe denne gruppen ikke har respekt for, avslutter Stenersen.

Mest lest

Arrangementer