Ukategorisert

Opposisjonen gir seg ikke

Den rødgrønne regjeringen hadde flertall i to valgperioder, altså i åtte år. Nå, med et nytt flertall, fokuserer SV sterkt på kundelister til personer som har jobbet i PR-bransjen.

Det er Sylvi Listhaug og kundelistene hun hadde før hun ble statsråd som har satt fart i SV. Bård Vegar Solhjell har sendt inn spørsmål til onsdagens spørretime.

Spørsmålet:
I svarbrev til meg datert 6. november 2013 om opne kundelister skriv statsministeren: ‘Jeg har forståelse for at allmennheten ønsker innsyn i denne typen opplysninger’. Ho viser samstundes til forvaltingslova sitt punkt om teieplikt som avgrensar dette. Ulike tiltak, lovendringar, praksisendringar i bransjen eller anna, kan bidra til det statsministeren har forståing for. Vil statsministeren og regjeringa gjere framlegg om eller bidra til tiltak som kan sikre innsyn i kundelister til politikarar?

Som politiker har ikke Listhaug en kundeliste, men hun hadde det da hun jobbet i privat sektor. Hun har altså hatt en jobb før hun ble statsråd.

Dersom dette er viktig for Solhjell, hvorfor la ikke den forrige regjeringen fram tiltak som sikret innsyn i kundelister? Den rødgrønne regjeringen hadde tid nok!

Mest lest

Arrangementer