Ukategorisert

Asyl for Snowden!

Nylig spurte SVs stortingsrepresentant Snorre Valen statsminister Erna Solberg om varsleren Edward Snowden. Idag skriver Morten Strøksnes om saken i Stavanger Aftenblad.

Dagbladet siterte statsministerens svar til Snorre Valen slik: «- Jeg vil ikke kalle Snowden en varsler. Statsminister Erna Solberg sier at hun «ikke er imponert» over Snowden-måten å lekke dokumenter på.»

Idag skriver forfatter og skribent Morten Strøksnes om asyl for Snowden i Stavanger Aftenblad, og fremhever forskjellen mellom Norge og Tyskland i denne saken:

«ERNA SOLBERG LEDER et konservativt parti. Hun burde være opptatt av personlig ansvar, frihet, rettssikkerhet og graden av kontroll stater skal ha over sine borgere. Det var Edward Snowden. Det var også John Stuart Mill, John Locke, Montesquieu og de andre klassiske heltene til den liberale høyresiden. Så hvorfor bedriver de som påberoper seg denne tradisjonen i Norge – Høyre, Frp og miljøet rundt «den liberale tankesmia» Minerva – det som minner om en svertekampanje mot Snowden?»

Liberaleren hører til på høyresiden, den liberale høyresiden. For oss er kampen for personvern og mot overvåkning en viktig del av vår ideologiske kamp for frihet. Den 08.juli skrev vi Gi Snowden nødpass – og politisk asyl!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer