Ukategorisert

Flytter på små beløp

Stortinget har igjen fått makt når det gjelder statsbudsjettet.

Under den rødgrønne regjeringen ble Stortinget presentert et budsjettforslag fra regjeringen. Ettersom Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet hadde flertall, ble utkastet vedtatt i Stortinget omtrent uten endringer.

Nå trenger Høyre/FrP-regjeringen alliansepartner/partnere i Stortinget og det er reelle forhandlinger mellom partiene før Norge får et statsbudsjett. I årets prosess har regjeringspartiene blitt enige med Venstre og KrF.

Selv om Stortinget igjen har fått makt, er det små beløp stortingspolitikerne fra Høyre, FrP, Venstre og KrF flytter på sammenlignet med forslaget fra regjeringen. I denne runden er det flyttet på 2,2 milliarder kroner. Ja mye penger for en privatperson, mye penger for en bedrift, men lite penger for et land med oljesmurt økonomi.

Fire partier har blitt enige om statsbudsjettet for 2014, men forskjellene er så små, at det like godt kunne vært forhandlinger mellom fraksjoner i ett parti.

Vi har et sosialdemokratisk storting!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer