Ukategorisert

Nytt eksempel på at forbud avler nye forbudstanker

Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo og representant for Høyre, ønsker et nytt forbud, et forbud mot å selge sex.

Liberaleren er én av aktørene som advarte mot sexkjøploven. Vi mente og mener loven er meningsløs, og har skrevet om dette i utallige artikler. Sexkjøpsloven ble innført i 2009 og loven har vært en gigantisk fiasko.

Frihetsforkjempere vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir en hel rekke med bivirkninger. Det kryr av eksempler og sexkjøpsloven er godt eksempel på en lov som har gitt forutsette og uforutsette bivirkninger.

I dag var det oppslag på Østlandssendingen, om at sexsalget er flyttet til området rundt Stortinget. Det er i dette oppslaget Stian Berger Røsland lanserte det ytterliggående forslaget om å forby både kjøp og salg av sex.

Som Høyre-politiker bør Røsland vite, at politiske inngrep gir mange ulike bivirkninger. I tillegg vet vi at forbud avler forbud, noe hans eget forslag beviser på en god måte.

Det overordnede prinsippet må være at voksne mennesker skal kunne inngå avtaler. Frivillige avtaler om sex mellom mennesker skal ikke være kriminelt! Hvis politikerne ønsker mindre åpenlyst trafikk i byene, er den beste løsningen å tillate bordeller. Bordellvirksomhet kan organiseres på ulike måter, helt avhengig av hvor liberalt man ønsker systemet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer