Ukategorisert

Venstre-representanter med dobbeltkommunikasjon

Venstre har stortingsrepresentanter som markedsfører politikken som liberal og lite proteksjonistisk. Likevel vil ikke partiet garantere at regjeringen får flertall for å reversere ostetollen.

Økt ostetoll fra det rødgrønne flertallet, var et grep for å redusere handel på tvers av landegrenser. Det er proteksjonisme av verste sort. Høyre/FrP-regjeringen vil reversere den siste økningen av tollen og dette opptok en del representanter på Stortinget i dag. At rødgrønne politikere forsvarer proteksjonisme, er ikke overraskende. Det er derimot overraskende og skuffende at Venstre ikke støtter Høyre og FrP klart og tydelig i saken om ostetoll.

Det er Nationen som har et oppslag om Venstres mulige svik. Partiets argumentasjon er forutsigbarheten for aktørene i bransjen.

–Å reversere tollen nå, ett år etter at den er innført, skaper ikke den nødvendige forutsigbarheten for dem som skal drive i bransjen, sier Venstres næringspolitiske talsperson Pål Farstad til Nationen.

Hvis forutsigbarheten blir et nøkkelord i politikk, vil det bli få endringer av mer eller mindre dårlige ordninger.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

Håper og tror at dette bare er tikktakkeri for å forhandle (tuske) til seg noen ekstra ettergivelser i forhold til avtalen de allerede har inngått med H/Frp.

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?