Ukategorisert

Venstre-representanter med dobbeltkommunikasjon

Venstre har stortingsrepresentanter som markedsfører politikken som liberal og lite proteksjonistisk. Likevel vil ikke partiet garantere at regjeringen får flertall for å reversere ostetollen.

Økt ostetoll fra det rødgrønne flertallet, var et grep for å redusere handel på tvers av landegrenser. Det er proteksjonisme av verste sort. Høyre/FrP-regjeringen vil reversere den siste økningen av tollen og dette opptok en del representanter på Stortinget i dag. At rødgrønne politikere forsvarer proteksjonisme, er ikke overraskende. Det er derimot overraskende og skuffende at Venstre ikke støtter Høyre og FrP klart og tydelig i saken om ostetoll.

Det er Nationen som har et oppslag om Venstres mulige svik. Partiets argumentasjon er forutsigbarheten for aktørene i bransjen.

–Å reversere tollen nå, ett år etter at den er innført, skaper ikke den nødvendige forutsigbarheten for dem som skal drive i bransjen, sier Venstres næringspolitiske talsperson Pål Farstad til Nationen.

Hvis forutsigbarheten blir et nøkkelord i politikk, vil det bli få endringer av mer eller mindre dårlige ordninger.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer