Ukategorisert

Enorm støtte til skolegudstjeneste

Til tross for at alle religioner bør bli behandlet likt av staten, er store deler av befolkningen for skolegudstjeneste. Trist!

68 prosent av befolkningen sier ja til gudstjeneste i skoletiden, så lenge det finnes fullverdige alternativer og gudstjenesten ikke fungerer som avslutning på skoleåret. KrFs velgere er mest positive: Hele 90 prosent sier ja til gudstjeneste i skolens regi, ifølge Vårt Land.

Tidligere i år skrev Barneombudet et brev til Kulturdepartementet. Kravet fra ombudet, er at skolegudstjenester, bordbønn og konfirmasjonsundervisning skal ut av skoleverket. Et godt krav som dessverre ikke har oppslutning hos en befolkning som er sterk i troen på en spesiell overtro.

Det optimale er at staten holder seg langt unna religion. Det er et veldig privat spørsmål som ikke hører hjemme i folkevalgte organ eller i skattefinansierte institusjoner.

Mest lest

Arrangementer