Ukategorisert

Skal politikerne bestemme leggetiden?

Vi stiller spørsmålet fordi en ny studie viser at ungdommer som sliter med å sove lenge nok, har fem ganger høyere risiko for depresjon sammenlignet med de som sover godt.

Politikerne prøver å fikse det meste gjennom forbud, påbud og bruk av skattefinansierte penger. Skolematdebatten er godt kjent for Liberalerens lesere. Det samme er statlige kostholdsråd og krav om aktivitet, blant annet gjennom gymnastikk på skolen.

Liberaleren mener det er umulig å løse alle problemene gjennom politiske vedtak. Derfor er vi motstandere av ulike reguleringer som politikerne kommer med jevnt og trutt. Vi tror på frihet og ansvar, og vektlegger at hvert enkelt individ har ansvar for eget liv.

Nå viser en ny studie at ungdommer som har søvnvansker, har mye høyere risiko for depresjon enn ungdommer som sover godt. Flere enn 10 000 ungdommer i Hordaland i alderen 16-18 år inngår i analysene, melder Forskning.no.

Dette skal være den første befolkningsstudien som undersøker sammenhengen mellom depresjon og søvnplager i denne aldersgruppen.

Ja for lite søvn er et problem, men det betyr ikke at politikerne kan eller bør vedta leggetiden. Den samme holdningen bør gjelde på en rekke andre områder!

Tags:

Mest lest

Arrangementer