Ukategorisert

KrF vil slåss for å beholde forbudet mot sexkjøp

Sexkjøpsloven har vært en fiasko. Likevel innrømmer ikke KrF-leder Knut Arild Hareide at partiet tok feil, tvert imot. KrF vil kjempe for å beholde forbudet mot å inngå private avtaler.

Kristelig Folkeparti er et parti som ønsker å begrense friheten til borgerne på en rekke områder. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger. Det kryr av eksempler, men Kristelig Folkeparti-politikerne lærer aldri. Derfor blir forbudet mot sexkjøp en prestisje-sak for KrF.

Kristelig Folkeparti var det første partiet som programfestet sexkjøpsloven, men å vedta en dumhet bør ikke være det samme som å gjenta den gang etter gang. Sexkjøpsloven har vært et innmari dårlig forbud og det bør til og med tilhengerne av forbudet innrømme!

Høyre, FrP og Venstre gikk til valg på å fjerne forbudet. Vi forventer at partiene gjør dette, selv om KrF kommer til å kjempe som løver for at avtaler om seksuelle tjenester fortsatt skal være forbudt i Norge.

–Jeg tror vi skal greie det, fordi vi har så sterk støtte fra folket. Og for hver dag som går, blir det vanskeligere å fjerne loven, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Adressa.no.

Mye hadde vært enklere om KrF ramlet ut av Stortinget ved valget i 2013. Det skjedde dessverre ikke.

Mest lest

Arrangementer