Ukategorisert

Skyttergravargumentasjonen vil fortsette

Uansett hva evalueringen av sexkjøpsloven viser, vil mange tilhengere og motstandere av loven stå fast på sitt syn.

Arbeidet med å evaluere sexkjøpsloven har startet. Sexarbeider Hege Grostad kritiserte utlysningen for evalueringen i Debatten som ble sendt på NRK1 torsdag kveld. Uansett resultat av evalueringen vil debatten bestå av kjente argument, argument som har dominert siden loven trådte i kraft i 2009.

Evalueringsarbeidet skal være ferdig første halvdel av 2014.

Liberaleren vil uansett resultat av evalueringen, hevde at det er en frihet å inngå avtale om sex. Vi begrunner standpunktet med avtalefriheten, og eiendomsrettigheten til egen kropp og til egne penger. Vi vil bekjempe slaveri og tvang, men med andre lover enn forbud mot sexkjøp.

Dagens regjeringsparti kommer til å bruke argumentet om at loven rammer sexarbeiderne, altså det samme argumentet som ble brukt da Stortinget behandlet saken. Høyre, FrP og Venstre var motstandere av sexkjøpsloven.

Tilhengerne, altså Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og KrF, mener menneskekroppen ikke skal være til salg, og ønsker ikke frivillige avtaler mellom voksne mennesker. Innimellom dette med menneskekroppen og at sexarbeid ikke er et yrke, kommer ordene bakmenn, menneskehandel og kvinner som blir utnyttet.

Evalueringsdebatten blir politikk, og politikk kan være svært uredelig. Skribenten tror vi får bevis for påstanden i løpet av årets sexkjøpslovdebatt.

Mest lest

Arrangementer