Ukategorisert

Utfordring for FrP

FrP i opposisjon var misfornøyd med det rødgrønne arbeidet for å redusere tallet på antall trafikkdrepte. Nå, med FrP i posisjon, øker tallet på drepte i trafikken.

For i underkant av ett år siden gikk FrPs Bård Hoksrud hardt ut om trafikksikkerhet. Han antyder, ifølge TV2, at daværende samferdselsminister fraskrev seg ansvaret for alle som blir drept i trafikken.

Nå sitter FrP i regjering og Bård Hoksrud er statssekretær i Samferdselsdepartementet.

De siste tallene fra Statistisk sentralbyrå, viser betydelig økning i antall drepte i trafikken i 2013 sammenlignet med 2012. Nå gir ikke skribenten Hoksrud og FrP skylden, men tallene over antall trafikkdrepte viser at den nye regjeringen ikke er guds gave til trafikksikkerheten.

Når det gjelder trafikkdrepte har politikerne en nullvisjon, men 188 personer mistet livet i trafikken i 2013. Det må vel karakteriseres som bom?

Det er mulig å redusere antall trafikkulykker, men det er umulig å oppnå en målsetning uten tap av liv. Noen vil alltid opptre uansvarlig i trafikken, uansett hvor mange regler politikerne vedtar og hvor mye skattefinansierte penger som blir brukt på dette området. Det kommer muligens FrP i regjering til å oppdage etter hvert.

Mest lest

Arrangementer