Ukategorisert

Norge er Norge

Regjeringen, utgått av Høyre og FrP, har nå sittet ved makten i hundre dager.

Hundre dager er ikke mye, men det er nok til å konkludere med at landet ikke har endret seg spesielt mye siden regjeringen Erna Solberg tiltrådte.

Alle de store partiene på Stortinget forsvarer sosialdemokratiet. Det er kun nyanser som skiller partiene. Det som blir spennende de neste årene, er hvordan FrP kommer til å forsvare den politiske kursen. At partiet kun fikk 16,3 prosent av stemmene er trolig et dårlig forsvar.

Noen lyspunkt har det vært. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har gitt debatten om landbruk et nytt gir. La oss håpe det resulterer i ny politikk med mer frihet!

Det blir spennende å se regjeringens første statsbudsjettforslag, altså forslaget for 2015. Det forslaget bør vise en kursendring for Norge!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.