Ukategorisert

Ny radiokanal er på lufta

NRK har åpnet radiokanalen P13.

Det statlige selskapet, finansiert av skatt, utvider dermed et allerede rikholdig tilbud. Det presser politikerne til å øke skattetrykket, men gir også utfordringer for private aktører som ikke har sugerør ned i skattebetalernes lommebøker. En lytter eller seer til NRK gir en lytter og seer mindre til private aktører som er avhengige av oppslutning for å overleve økonomisk.

Staten bør ikke være aktør i et konkurranseutsatt område. Det er politikerne som sørger for premisser for konkurranse gjennom vedtak, og det gir staten gode vilkår sammenlignet med private aktører. NRK er et klassisk eksempel på et urettferdig system.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Baltzersen
8 years ago

Tidligere ihvertfall var det et argument for NRK at den som almenkringkaster skulle levere det som markedet ikke kunne levere, dvs. fylle et rom. Det er noe som er for smalt til at det kan leveres av kommersielle aktører.

La oss anta at dette er korrekt.

Da kommer det store spørsmålet: Hvor mange TV- og radiokanaler er det nå NRK har for å fylle dette tomrommet?

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Baltzersen setter fingeren på det ømme punkt. Dersom NRK i fremtiden skal kunne forsvare sin særstilling i det norske mediabildet, må de levere «smale tilbud til sære lyttere og seere», for å uttrykke det flåsete. Det er f.eks. urealistisk å tenke seg at en kommersiell radiokanal kan levere teatersendinger i opptak fra 1930-årene, eller timelange dramatiserte scener fra rettssaker mot sovjetiske 1950-talls forfattere. Det kan NRK, og det gjør de. Men det er for lite av det. I radio, som jeg kjenner best, er det nesten bare p1+, p2 og nrk Kkassisk som leverer et programtilbud som ikke de kommersielle… Read more »

Fra arkivet