Ukategorisert

En overskrift Klassekampen verdig?

Pressen skåner Gucci-Helle for kritikk», skriver Klassekampen om regjeringskrisen i Danmark. Er denne overskriften avisen din verdig, Bjørgulv Braanen?

I en venstreorientert avis som Klassekampen burde feminismen sitte i ryggmargen til de ansatte, uansett om de jobber som journalister eller på desken. Men i en av dagens artikler brukes en tabloid betegnelse på Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt som gir negative assosiasjoner. «På grunn av sin eksklusive klesstil ble hun omtalt i media som «Gucci-Helle».» skriver Wikipedia om henne.

» At tabloidene, som bruker forsider og overskrifter for å fremme et salg de er avhengige av, er så sin sak. Da forsvinner åpenbart en del verdier og sproglig ballast alle burde ha. Men Klassekampen er ikke en løssalgsavis, og bør ikke være avhengig av slike overskrifter. Klassekampens lesere er opplyste og orienterte nok til å vite hvem Helle Thorning-Schmidt er, uten merkelapper.

Få mannlige politikere blir kritisert for klesstil. Slikt rammer som regel kvinner. Merkelappen som brukes på Danmarks statsminister fokuserer mer på hennes kjønn og forbruk enn på jobben hun gjør. Dèt er synd.

I min enfoldighet trodde jeg at feminisme var en verdi som gjennomsyret Klassekampens medarbeidere, uansett plass i bedriften.

Oppdatert: Eirik Grasaas-Stavenes heter journalisten som har skrevet saken. Og han tar i en Twitter-debatt med Snorre Valen og Liberaleren på seg skylden. Forklaringen? «Sorry, ble litt revet med» og «Nei, her svøper jeg meg i skyld, og bittelitt skam».

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gucci
Gucci
7 years ago

La nå klassekampen skrive hva de vil…

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
7 years ago

Venstresidens prioriteringer når det kommer til likestillingsspørsmål virker unektelig noe pussige. Jeg husker godt en nyhetssending for noen tid siden der vi først fikk høre om nye overfallsvoldtekter i Oslo og deretter en meget innsiktsfull reportarsje om tvangsekteskap. Så var det noe fiskeripolitikk, og så kom kulturminister Huitfeldt på banen – det var noe om en likestillingskonferanse. Hun uttalte da at den viktigste utfordringen for norsk likestilling er at norske menn gjør for lite husarbeid. Joda. Den danske statsminister forsøker å gi inntrykk av at hun er opptatt av vestlig overforbruk og kjøpepress. At hun da velger å kle seg… Read more »

Fra arkivet