Ukategorisert

Dagens dummeste forslag?

SU/SV vil regulere kommersielle TV-kanaler sterkere enn det som allerede blir gjort av politikerne. De røde politikerne vil begrense TV2s muligheter til å sende reklame, for eksempel under lekene i Sortsji. Hvor dumme forslag er det mulig for politikerne å fremme?

Det er NRK som melder at SV vil forby reklameavbrudd under øvelsene i alle de store idrettsarrangementene.

Under OL i Sotsji har TV2 lov å sende 12 minutter reklame hver time. Legg merke til at TV-kanalen har lov å sende reklame, noe som er forutsetningen for at TV2 kunne kjøpe rettighetene til mesterskapet.

Endelig er Olympiske Leker på TV der de hører hjemme, hos en aktør som ikke er skattefinansiert. Det betyr at dem som gir blaffen i idrett, slipper å betale for det som blir sendt på TV. NRK skal riktig nok sende en del OL-stoff, ikke minst på radio, men i langt mindre grad enn tidligere. Liberaleren heier på kommersielle aktører, aktører som ikke er finansiert av skatt.

TV-reklame er og har vært et gode. Det gir kommersielle kanaler muskler til å berike Norge. Uten reklame, ingen TV2. Bare tenk tilbake på tiden med bare NRK, det var kjedelig det!

Reklameforslaget fra SV bryter med viktige friheter. Konsekvensen vil være at befolkningen får et dårligere tilbud. Hvor reguleringskåt er det mulig å være? Dette var et dumt forslag SV!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.