Ukategorisert

Politikerne bør juble for snusen

Ettersom det er ingen ting som heter passiv snusing, bør politikerne velsigne snus med betydelig lavere avgifter.

Ny forskning viser at risikoen for å bli røyker var svært lav blant de som begynte med snus etter 16-årsalderen, ifølge Sirus.no.

Å røyke har blitt definert som farlig av myndighetene i mange år. Hvor farlig det er og hvem det er farlig for, kommer litt an på hvem som uttrykker sin mening. Noen tenker veldig på røykerne, mens andre tenker på dem som blir utsatt for passiv røyking. Inne mellom dette er de skattefinansierte kostnadene misbruk av røyk medfører, en del av bildet for formynderne.

Det er mulig snus også er farlig, selv om «ekspertene» ikke kommer med et fasitsvar. Det eneste vi kan slå fast hundre prosent sikkert, er at passiv snusing er fremmedord. Derfor bør den delen av miljøet som mener passiv røyking er et godt argument for formynderiet, rett og slett velsigne bruk av snus.

Bruken av snus har økt kraftig siden de siste årene, selv om politikerne har gjort mye for å redusere forbruk av dette tobakksproduktet. Det er høye avgifter, det er 18-årsgrense og produktene skal ikke være synlige på utsalgsstedene. Rart egentlig ettersom snus kan motvirke bruk av røyk.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.