Ukategorisert

Politikerne bør juble for snusen

Ettersom det er ingen ting som heter passiv snusing, bør politikerne velsigne snus med betydelig lavere avgifter.

Ny forskning viser at risikoen for å bli røyker var svært lav blant de som begynte med snus etter 16-årsalderen, ifølge Sirus.no.

Å røyke har blitt definert som farlig av myndighetene i mange år. Hvor farlig det er og hvem det er farlig for, kommer litt an på hvem som uttrykker sin mening. Noen tenker veldig på røykerne, mens andre tenker på dem som blir utsatt for passiv røyking. Inne mellom dette er de skattefinansierte kostnadene misbruk av røyk medfører, en del av bildet for formynderne.

Det er mulig snus også er farlig, selv om «ekspertene» ikke kommer med et fasitsvar. Det eneste vi kan slå fast hundre prosent sikkert, er at passiv snusing er fremmedord. Derfor bør den delen av miljøet som mener passiv røyking er et godt argument for formynderiet, rett og slett velsigne bruk av snus.

Bruken av snus har økt kraftig siden de siste årene, selv om politikerne har gjort mye for å redusere forbruk av dette tobakksproduktet. Det er høye avgifter, det er 18-årsgrense og produktene skal ikke være synlige på utsalgsstedene. Rart egentlig ettersom snus kan motvirke bruk av røyk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer