Ukategorisert

Oslo2022 jobber i motvind

Aktørene som ønsker vinter-OL i Oslo i 2022, regner med betydelig turisteffekt. Norsk forsker mener Oslo-beregningene er altfor optimistiske.

–Oslos analyse gir et feilaktig bilde av virkeligheten. Effekten på nordmenns ferieadferd var null selv ved et så suksessfullt OL som i 1994, sier Jon Teigland, ifølge Forskning.no.

Han har også sett på åtte andre vinter-OL, senest i Vancouver for fire år siden.

–Ingen studier har funnet vesentlige turisteffekter på nasjonalt eller regionalt nivå, sier han. Det er bare lokalt på arrangørstedene at det er kommet flere turister, sier Teigland.

Petter Stordalen er én av dem som vil ha OL i Oslo. Han har brukt relativt sterke ord mot oss som er motstandere av å bruke milliarder av skattefinansierte kroner på en idrettsfest. Ett av Stordalens argumenter er nettopp reiselivsnæringen.

–De investeringene som gjøres, vil Oslo og Norge nyte godt av i mange år framover. OL er ikke fest som varer i tre uker. OL er en investering i felleskap og framtid og hele den norske turistnæringen som vil sette spor i flere tiår framover, sa Stordalen til nettstedet E24 høsten 2013.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer