Ukategorisert

En kongedebatt med dyktige deltakere

Vi heier på stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn. Gjør du? Eller vil du kun oppleve en god debatt? Møt opp på arrangementet som Studentersamfunnet i Bergen arrangerer tirsdag 18. februar.

De beste debattene om monarkiet finner sted når medlemmene av kongefamilien gjør en god jobb. Vi har strålende en konge, ei flott dronning og et fremtidsrettet kronprinspar.

Aktueltkomiteen inviterer til Aktueltfrokost på tirsdag. Debatten har fått navnet «Et kongespørsmål». Deltakerne er stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) og Nils August Andresen, ansvarlig redaktør i Minerva.

Møte vil finne sted på Muntlig på Studentsentret tirsdag morgen klokken 09:00.

Rotevatn bruker gode og prinsipielle argument mot monarkiet, mens Andresen av en eller annen merkelig grunn tar styreformen vi har i forsvar. Se to av de beste debattere kongespørsmålet «live» i Bergen tirsdag morgen!

Mer om arrangementet på Facebook.com.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
7 years ago

Dette høres så interessant ut at man nesten kunne vurdere å sette seg på fakirflyet til Bergen i morgen for å få det med seg. Personlig har jeg et litt forvirret forhold til monarkiet – prinsipielt burde jeg mene at det var en uting, men på den annen side synes jeg det er en fordel å ha en institusjon som er hevet over politikk som representerer oss alle, enten vi stemte for dem eller ei. (Det skal dog sies at deler av kongehuset later til å ønske å gjøre slutt på denne apolitiske stillingen – da bør vi samtidig diskutere… Read more »

Fra arkivet

 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?Hvorfor skal du bry deg om kvinnedagen?
  Det blir mindre undertrykkelse i verden når kvinner har de samme individuelle rettigheter som menn.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!