Ukategorisert

Opphever et håpløst forbud, virkelig håpløst forbud

Det er egentlig tragisk at det må ny regjering til for å fjerne meningsløse forbud, men det er Høyre og FrP som får æren for at det nå blir lov å lage alkohol på Svalbard.

Hvorfor det er ulovlig å lage for eksempel øl på mikrobryggeri, er uforståelig. Dette er et forbud som er så meningsløst, at det er vanskelig å sette ord på det.

Hvis ting går slik regjeringen håper, blir det slutt på forbudet mot tilvirking av alkohol på Svalbard til sommeren. Dette ifølge Svalbardposten som blir sitert på en rekke andre nettaviser.

Det er to aktører som har søkt om tillatelse til å tilvirke alkoholholdig drikk på Svalbard. Svalbardbryggeri AS ved Robert Johansen, og Trust Arktikugol i Barentsburg.

Det finnes helt sikkert mange lesere og politikere som mener dette er en liten og ubetydelig sak. Skribenten er enig, men det bør ikke være ulovlig å lage alkoholprodukter for salg til gjester som liker noe godt i glasset. Hvis saken er liten og uvesentlig, hvorfor har det da vært forbudt? Kom gjerne med et godt svar på spørsmålet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer