Ukategorisert

Forbud gir ikke et røykfritt samfunn

Et forbud mot røyk betyr illegal omsetning av tobakk og sigaretter. Et røykfritt samfunn er en illusjon!

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener det vil bli totalforbud mot røyk i løpet av 15 til 20 år. At formyndere tror på forbud er ikke overraskende, men det er deprimerende å høre helsedirektøren påstå at røyking forsvinner med forbud.

Et forbud kan muligens redusere tallet på antall røykere, men alt av tobakkskader forsvinner ikke. Det vil fortsatt være misbruk av tobakk og sigaretter, selv om tallene blir mørkere enn i dag. Er røyking farlig i dag, vil det være like farlig, kanskje farligere på grunn av nye produkter som illegale aktører gir markedet, om politikerne vedtar et forbud.

La oss håpe helsedirektøren tar feil. Tobakksprodukter bør være minst like lovlig om 15 år som i dag.

Hør uttalelsen på nettstedet til P4.

Tags:

Mest lest

Arrangementer