Ukategorisert

Staten tar seg lov, men…..

Norsk Tipping har veldig gode vilkår sammenlignet med private aktører som er helt avhengige av inntekter fra lotteri og spill.

Staten, altså politikerne, har gitt Norsk Tipping lov til å tilby spill over internett. På nettstedet til Norsk Tipping kan du spille alt fra Lotto til odds og Black Jack.

Noen lokalradiostasjoner prøvde å selge radiobingoblokker via nett på adressen Radiobingo.no. Lokalradiostasjonene har stoppet salget på grunn av krav fra Lotteritilsynet.

Norsk Lokalradioforbund har gang på gang etterlyst en høringsuttalelse fra Lotteri- og stiftelsestilsynet om å endre regelverket for salg av radiobingoblokker på nett. I juni 2013 ga daværende kulturminister Hadia Tajik grønt lys for salg av radiobingoblokker på nett. Siden juni 2013 har lite eller ingen ting skjedd, selv om det er politisk vilje til å liberalisere regelverket for private aktører.

Norsk Tipping er eksemplet på at statlige virksomheter får konkurransefortrinn sammenlignet med private aktører. Norsk Tipping er et eksempel på hvorfor staten ikke skal drive forretningsvirksomhet når det er politikerne som vedtar lover, forskrifter, skatter og avgifter.

Saken om salg av bingoblokker på nett, bør politikerne gripe fatt i fortere enn raskt. Hadia Tajik var positiv. Det bør også dagens kulturminister være.

Mest lest

Arrangementer