Ukategorisert

Gode signal fra regjeringen og Stortinget

For medfødte rettigheter i Øst-Afrika er stortingsrepresentant Kristian Norheim verdt kronene han mottar i godtgjørelse som stortingsrepresentant.

Stortingsrepresentant Norheim og utenriksminister Børge Brende reagerte raskt på Ugandas nye lov som straffer praktisering av homofili med fengsel på livstid. At norske politikere bruker sterke ord og politiske virkemidler mot regimer som gir blaffen i frihet, er veldig bra. Vi vil se mer av dette!

Mandag morgen sendte Norheim spørsmål til utenriksministeren om saken. Han spurte regjeringen om hvordan Norge kan legge press på Uganda, og om man vil vurdere kutt i bistand eller omlegging av bistand?

Utenriksministeren viser handlekraft, og holder tilbake 50 millioner kroner i bistand til Uganda.

Ugandas president Yoweri Museveni har beskyldt vestlige land for å drive med sosial imperialisme. Han mener vestlige land forsøker å påføre afrikanske land sine sosiale verdier. Svaret fra norske myndigheter bør være at land som mottar skattefinansierte penger skal overholde grunnleggende menneskerettigheter, og livsvarig fengsel for homofili er fullstendig uakseptabelt.

Uganda er bare ett av mange land som har motbydelig regelverk mot homofili.

Mest lest

Arrangementer