Ukategorisert

Gode signal fra regjeringen og Stortinget

For medfødte rettigheter i Øst-Afrika er stortingsrepresentant Kristian Norheim verdt kronene han mottar i godtgjørelse som stortingsrepresentant.

Stortingsrepresentant Norheim og utenriksminister Børge Brende reagerte raskt på Ugandas nye lov som straffer praktisering av homofili med fengsel på livstid. At norske politikere bruker sterke ord og politiske virkemidler mot regimer som gir blaffen i frihet, er veldig bra. Vi vil se mer av dette!

Mandag morgen sendte Norheim spørsmål til utenriksministeren om saken. Han spurte regjeringen om hvordan Norge kan legge press på Uganda, og om man vil vurdere kutt i bistand eller omlegging av bistand?

Utenriksministeren viser handlekraft, og holder tilbake 50 millioner kroner i bistand til Uganda.

Ugandas president Yoweri Museveni har beskyldt vestlige land for å drive med sosial imperialisme. Han mener vestlige land forsøker å påføre afrikanske land sine sosiale verdier. Svaret fra norske myndigheter bør være at land som mottar skattefinansierte penger skal overholde grunnleggende menneskerettigheter, og livsvarig fengsel for homofili er fullstendig uakseptabelt.

Uganda er bare ett av mange land som har motbydelig regelverk mot homofili.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gaudius
7 years ago

Ugandas president finner seg ikke i at andre land stikker nesa si i Ugandas indre anliggender. Men den samme presidenten stikker sin egen nese borti de homofiles interne anliggender.

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
  14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.