Ukategorisert

Nei, nei, nei…..

Én av politikerne i Høyre som burde bidra i partiets narkotikadebatt er siktet i en narkotikasak.

Navnet har i løpet av ettermiddagen lekket ut. Det er Erik Skutle, vararepresentant nummer 1 i Hordaland, som er i politiets søkelys. Høyre har varslet en pressemelding i løpet av ettermiddagen. BT.no var blant de første av nettredaksjonene som presenterte navnet på Høyre-politikeren som er siktet.

Erik Skutle har de siste dagene fått massiv omtale i en del medier. Han ønsker en ny narkotikapolitikk med regulert salg. Liberaleren har forsvart han.

–Det som er kommet frem denne uken, viser hvor åpent og tilgjengelig cannabis er. Det beste ville vært å regulere salget, med åpningstider og prismekanismer. At så mange blir tatt, viser hvor vanlig det er, sa stortingsrepresentant Erik Skutle (H) til Bergens Tidende for én uke siden.

Skutle har samtidig sagt at han er valgt på Høyres program og står på programmet.

Høyre er ikke kjent for å behandle egne politikere med stor omsorg etter narkotikasaker. Henning Warloe kan være et eksempel. Han fikk klar beskjed om at døren var stengt for renominasjon og han er nå ute av politikken.

Det samme kan skje med Erik Skutle, selv om han beholder stortingsplassen så lenge Høyre er i regjering. Men blir han avskiltet i partiet, og det er en viss fare for det basert på Warloe-saken, vil det bli noen uinteressante år på Stortinget som Høyre-politiker. Det er synd. Vi trenger at liberale Høyre-politikere får være med i debatten.

Husk; man er uskyldig til det motsatte er bevist og det gjelder også for Høyre-politikere som er i politiets søkelys.

Mest lest

Arrangementer