Ukategorisert

Vil legalisere cannabis

Trond Wathne Tveiten, leder av Laksevåg Venstre, vil legalisere cannabis. Han er dermed på linje med Unge Venstre som har frontet saken i flere år.

–Cannabis er, som alle andre rusmidler, skadelig ved feil bruk, men hvordan har det seg at alkohol er lovlig, men cannabis ikke? Flere og flere amerikanske stater har tatt innover seg dette, og har nå legalisert stoffet i kontrollerte former. Dette tar inntektsgrunnlaget vekk fra kriminelle og gjør at politiet kan prioritere annerledes. Flere tidligere ledende politimenn i USA har gått ut og støttet denne politikken. Ikke fordi de er så glad i cannabis, men fordi de i likhet med tilhengerne av legalisering her til lands, ser at dette forbudet er like mislykket som da man forsøkte å forby alkohol på 20-tallet, skriver Wathne Tveiten i et innlegg som var på trykk i Bergensavisen.

Les hele innlegget, på nettstedet til Bergen Venstre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer